Eminiscor presenteert WiCarRicity - het draadloos opladen van elektrische auto's.

Het uitvindersbedrijf Eminiscor (latijn voor "ik vind uit") uit Laren (NH) ontwikkelt een nieuwe vinding: draadloze energie overdracht. Men is bezig met een octrooi aanvraag op deze vinding. Draadloze energie overdracht is niet nieuw. Iedereen kent de elektrische tandenborstel waarvan de batterijen opgeladen worden zonder dat het apparaatje contact maakt met de oplader. Hij moet echter wel in de oplader staan. Een paar millimeter afstand is voldoende om de energie overdracht te stoppen. De vinding van Eminiscor heeft een veel grotere reikwijdte en vermogen. Er wordt momenteel gekeken naar een aantal toepassingen, waarvan het opladen van de accu's van elektrische auto's - met als werknaam WiCarRicity, Wireless Car electRicity - er een is.

Elektrische auto's.

Elektrische auto's staan momenteel in het centrum van de belangstelling. De voordelen zijn evident, minder milieu vervuiling, minder geluid en goedkoper in gebruik als het gaat om energie. Ook de nadelen zijn bekend. De auto's slaan de energie op in accu's. Per eenheid gewicht en volume kunnen die het nog lang niet winnen van de conventionele brandstoffen. De ontwikkelingen gaan echter snel en deskundigen verwachten dat elektrische auto's binnen afzienbare tijd het beeld op de weg bepalen.

Enige kentallen.

Om de voor- en nadelen van elektrische auto's beter te kunnen beoordelen is het handig om enige kentallen te weten.
- Op de huidige accu's kan een auto maximaal 200-250 km rijden zonder opladen.
- Volgeladen accu's bevatten 30-50 kwh energie.
- Een huishoud stopcontact kan maximaal 3 kwh leveren. Een lege accu thuis opladen kost dus 10-15 uur.
- De meeste auto's rijden zo'n 20.000 km per jaar, dat is ca. 100 km per werkdag.

Accu's betekent opladen:

Wat er ook gebeurt met de accu's op technologisch gebied, een ding is zeker: ze zullen uiteindelijk moeten worden opgeladen als er met de auto gereden wordt. Vanwege de huidige beperkingen is dat veel vaker dan een benzine of diesel tank moet worden gevuld, ongeveer 3 to 4 keer. Bovendien gaat het thuis opladen veel langzamer een tank volgooien. Ook snelladen is nog langzamer maar dat begint in de buurt te komen. Helaas vraagt de accu's volladen in 10 minuten om minstens 50-100 keer de capaciteit thuis (denk aan 100 kookplaten of wasdrogers tegelijkertijd), dus een hele zware elektriciteitsleiding. Maar ook het 'kabeltje' naar de auto en de draden in de auto moeten navenant zijn aangepast. Voor snelladen wordt dat een gehannes met een zware kabel en stekker. Voor thuisladen moet je voor je weggaat wel de stekker even uit de auto halen en als je weer terug bent, hem er weer in stoppen. Dat wordt een ergernis op den duur. Ongetwijfeld wordt het ook vergeten. De stekker + stekkerdoos zullen slijten. Door de relatief hoge vermogens zijn er ook risico's, zeker voor oudere auto's. In de USA speelt de aansprakelijkheid van de producent momenteel een grote belemmerende rol bij de introductie van elektrische auto's.

Draadloos opladen:

Bij draadloos opladen wordt de energie door middel van een magnetisch veld overgedragen. De verbindingskabel kan worden overgeslagen. In de auto zit een spoel die het magneetveld opvangt. Buiten de auto - in/op de weg, maar er zijn andere oplossingen denkbaar - zit een tweede spoel die het magneetveld opwekt. Een van de vele denkbare uitvoeringen is een rubber mat met geintegreerde spoel en elektronica waar de auto de auto op rijdt. De mat wordt op een elektriciteitsbron aangesloten. Voordelen draadloos opladen:
COMFORT/BETROUWBAARHEID:
- Geen dagelijks gehannes met een oplaadkabel.
- Auto 's avonds op zijn plek is auto 's morgens opgeladen.
VEILIGHEID:
- Geen risico's door beschadigde natte kabels en gebruikers die daardoor gevaar lopen.
- De energie zend- en onvangunits kunnen waterdicht ingekapseld worden. Het systeem werkt zelfs onder water.
KOSTENREDUCTIE:
- De elektronica aan boord van de auto kan lichter en eenvoudiger.
- Het concept maakt het gebruik van zware trafo's overbodig.

Huidige stand van zaken:

Eminiscor is er in geslaagd 100 watt op 30 cm over te brengen met een rendement van 90% met gebruik van kleine, goedkope spoelen en eenvoudige elektronica. Opschalen naar 1-2 kilowatt is niet zo ingewikkeld. Voor 10-20 van dergelijke spoelen is ruimte genoeg onder de auto. Het ligt meer voor de hand het formaat van de spoelen en de benodige elektronica op te schalen naar het benodigde vermogen. 1-2 kw is meer dan voldoende om de eerder genoemde 100 km per dag te garanderen.
Projectvoorstel:
Eminiscor vraagt zich af of er belangstelling is binnen de partijen die zich bezighouden met de grootschalige introductie van elektrische auto's en benodigde infrastructuur om in de verdere ontwikkeling en toepassing van WiCarRicity te participeren c.q. het initiatief te ondersteunen. Eerst voor de thuis/werk toepassing en later voor het snelladen.

Contact:

Eminiscor
Zevenenderdrift 73
1251RB Laren
Antoine van de Griendt
0355317449
info@eminiscor.com